Je bekijkt nu Een koolzaadwas kaarsenmakerij, hoe is het zo gekomen?

Een koolzaadwas kaarsenmakerij, hoe is het zo gekomen?

Het idee van een koolzaadwas-kaarsenmakerij is begonnen met het gieten van restjes paraffine kaarsvet. Na een oproep om voor restjes kaarsvet kreeg ik tonnen vol en kon ik uitgebreid gaan experimenteren.

Omdat er veel lont en andere zaken bij komt kijken als je zoveel kaarsen gaat maken, kwam ik al snel bij de kaarsenwas groothandels terecht. Daar zie je meerdere soorten was voorbij komen zoals ook de soja en de palm was.
Zo ook de koolzaadwas die wij gebruiken. Deze koolzaadwas wordt in Europa geproduceerd. Het wordt op braakliggende stukken grond verbouwd, uit de zaden wordt de olie geperst en uit de olie wordt de was gemaakt.

Ik ging me verdiepen in wat er allemaal omgaat in kaarsenmakerij en besefte dat het een zeer vervuilende industrie is. Dat kan anders en beter, dacht ik zo.
De niche was gezien, het bedrijfsidee geboren: een milieu bewuste, kaarsenmakerij waar alleen met duurzaam koolzaadwas wordt gewerkt.

Zelf mijn eigen mallen maken leek mij het leukste en meest origineel. Zo maakte ik de mallen voor de piramides, artisjokken, bolletjes, eitjes en ga zo maar door. Koolzaadwas is een puur plantaardig product, in tegenstelling tot de meeste paraffine kaarsen. En heeft een kleine ecologische voetafdruk. De koolzaadwas hoeft geen oceanen over te steken, geen mens of dier wordt verjaagd. Er wordt geen roofbouw gepleegd op het land. Er wordt geen oerwoud voor verbrand.

Na het uitgebreid testen van verschillende vormen bleek de koolzaadwas een prima alternatief voor alle vervuilende kaarsen van paraffine, soja en palmwas.

En zo startte ik in september 2017 een duurzame koolzaadwas kaarsenmakerij, waar enkel en alleen met koolzaadwas gewerkt wordt.

Geef een reactie