Over ons

Onze koolzaadwas

Wordt in Europa, op duurzame wijze geproduceerd. De koolzaad wordt verbouwd op braakliggende stukken grond. Uit de zaden wordt de olie geperst en uit de olie wordt de was gemaakt. Koolzaadwas is een puur en plantaardig product en heeft een kleine ecologische voetafdruk. Deze was hoeft geen oceanen over te steken en is mens- en diervriendelijk. Er wordt geen roofbouw gepleegd op het land. Er hoeft geen oerwoud voor te wijken.

Koolzaadolie wordt toegepast in de voedingsindustrie, de cosmetische industrie en gebruikt voor de productie van biodiesel.

Wat er bij de productie van koolzaadolie overblijft wordt gebruikt voor diervoeder of meststof; er is nauwelijks afval.

Milieu en duurzaamheid

De kaarsenmakerij maakt gebruik van duurzaam geproduceerd verpakkingsmateriaal en papier. Verpakkingsmateriaal dat we via leveringen binnenkrijgen wordt hergebruikt. Bij de productie en de schoonmaak gebruiken we biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen.

Bij alles wat we doen hebben ik oog voor het milieu,  zo verpakken we de meeste bestellingen in gebruikte kartonnen dozen die we ophalen bij andere winkels.

Kaarsen en mallen

Alle kaarsen en de meeste mallen maken we zelf in ons eigen atelier. We vervaardig onze handgemaakte producten binnen een kleinschalig en arbeidsintensief productieproces. Tijdens de productie van mallen en kaarsen maken we zoveel mogelijk gebruik van gerecycled materiaal. Zo worden de aanmaakblokjes gemaakt van gerecycled koolzaadwas. Er gaat bijna niets verloren.

 

Omdat koolzaadwas een natuurproduct is kan de koolzaadwas van kleur verschillen per batch die we binnen krijgen. De kleur van de kaarsen kan daarom ook iets afwijken van de afbeeldingen.

Workshops

We delen onze kennis en vaardigheden graag met jou! Je kunt in de kaarsenmakerij terecht voor allerlei bijzondere workshops. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wasdoeken

Naast kaarsen maken we ook wasdoeken. In wasdoek kun je etenswaren zoals kaas, koek of brood bewaren. Wasdoek is herbruikbaar en een milieuvriendelijk alternatief voor plastic verpakkingsmateriaal.